A space of communication

design, chair, Clara Schweers, saites, space

Nothing else could explain the project of the young German designers Clara Schweers ‘Saitens’, a minimal two seat-chair based on a sketch by Leonardo Da Vinci.

design, chair, Clara Schweers, saitesThe starting point is a study of the great master of sun rays and how they reflect on a parabolic mirror, the translation is an organic object, extremely sinuous and serpentine.

design, chair, Clara Schweers, saitesThe combination of chairs is composed of a tubular element that designs its shape and by a series of wires (high-strength fishing wire) which, inserted in the structure, create a shape on sunburst.

Fundamental to the realization of the project was the conceptual study that underlies the development of the object. Saitens aims to investigate on human communication, creating an intimate atmosphere in a confined space. Two identical sessions that look at each other, seem to accompany you in a private and silent conservation, made of glances and whispered words.

design, chair, Clara Schweers, saites

design, chair, Clara Schweers, saites

Design by Clara Schweers

The seat was developed by schweers for university.

All photos by Clara Schweers

Follow @positive_mag on twitter for the last updates
About the Author

She graduated in 2012 at the University IUAV of Venice, Master in Building Technology, with a thesis on new media façades. Trainee at the studio TAMassociati (Venice) and Laboratorio2729 (Venice), she participated in two study-tours to New York, Holland and Germany.

Leave a Reply

Your email address will not be published.